MİRAÇ UYDURMASI NERDEN GELİYOR? \ Kenan ESEN

Yayınlandı: 16 Nisan 2018 / Kenan Esen, İktibaslar

Peygamberimizin bile bilmediği ilk defa Hicri 235’te Hadisçi İbn-i Ebi Şeybe’nin hadis kitabında geçen miraç hadisi tamamen uydurmadır.

İsra gece yürüyüşü demektir, ona iman ederiz; fakat miraç yükselme demektir.

Miraç ile ilgili hadislere bakarsanız; Resullullah Mekke müşriklerine ispat etmek için Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın pencerelerini sayıyor; Hâlbuki Mescidi Aksa Emeviler döneminde H.715’te inşa edilmiştir. Resullullah ne zaman vefat etti 632’de.

Peki, bu Miraç; İslam kültürüne neden ve kimler aracılığıyla girmiştir? Sasani (İran) biliyorsunuz Hz. Ömer döneminde biraz da zor kullanılaraktan İslam Devletine girmiştir. Bu nedenle Hz. Ömer’den nefret ederler. Dolayısıyla çoğu İslami uygulamaları kalben sindirmemesine rağmen zoraki kabul etmişlerdir. Hatta onların Şii olmalarının nedeni boşuna değildir. Özellikle Hz. Ömer düşmanlığı karşısında Şiiliği bir çıkış olarak görmüşlerdir ve Hz. Ali’yi olağanüstü insan konumuna getirmişlerdir. Bundan dolayı Hz. Ali’nin kiminle arası açılmışsa onu İslam düşmanı olarak görmüşlerdir.

İran’ın dini ne idi: Zerdüştlük. Onlarsa ki miraç denilen hadiseyi uzun uzun anlatmayım. Kısaca Peygamberimizden 600 yıl önce yaşamış Zerdüşt; bir gün atına binerek melekler aracılığıyla göğe yükselerek her bir katta değişik peygamberlerle konuşuyor ve daha sonra kimsenin yükselemediği kata çıkıyor ve Ahura Mazda (Tanrı) ile görüşüyor ve insanlığa birtakım hediyeler getiriyor. İşte birebir bizdeki miraç diye yutturulan olay Zerdüştlükten alıntıdır.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.