HER İNSANIN BİR REHBER RUHU VARDIR \ Seyfullah DEMİR

Yayınlandı: 26 Ağustos 2012 / Seyfullah Demir, İktibaslar

Her insanın ruhsal rehberi bulunmaktadır. Bu rehber hem dünya hayatında hem de öte dünya hayatında öğrencisine yardım eder. Öte dünyada açık yardım dünyada gizli olarak yapılmaktadır. Eğer planlanmış hayatınızı yaşamanızı engelleyen bir şey olursa size yardım gelir. Kazalardan mucizevi kurtuluşlar ya da iç sesiniz ısrarla sizi uyarır.

Bu konuda size yardımcı olacağını düşündüğüm bir kitap var. Michael Newton’un “Ruhların yolculuğu” ve devamı olan “Ruhların kaderi” kitaplarıdır. Orada her insanın veya ruhun bir rehber ruhu olduğunu ayrıca görevinin ne olduğunu etraflıca anlatmaktadır. Ayrıca öte dünyanın yapısını da anlattığı için mutlaka okumalısınız.

Kuran’da bu konuya “TARIK 4 – Hiçbir nefis yoktur ki başında bir denetleyici bulunmasın.” diyerek cevaz verir. Burada denetleyici bir asker niteliğinde değil bir ebeveyn niteliğindedir. Yani sizi hiç bir şey için zorlamaz. Zaten siz onu duymak istemezseniz sizi uyaramaz. Onunla iletişim kurmak çok kolaydır. İsteyin yeter. O her an sizi doğruya yönlendirmek için uğraş içindedir.

SECDE 11 – De ki: “Size vekil kılınmış olan ölüm meleği canınızı alacak, sonra döndürülüp Rabbinize götürüleceksiniz.” İşte bu ayet yüzünden Azrail diye bir melek olduğu düşünülmüştür. Aslında ayet ölüm meleğinden bahseder ama tek bir melek olduğunu söylemez. Elbette mevcut inanışın oluşabilmesi için gereken yapılmıştır.

Rehber ruh sizden daha çok gelişmiş bir ruhtur. Askeriyedeki ast üst düzenine benzer bir düzen vardır. Fakat bu düzende emir komuta yoktur. Sadece kişi yönlendirilir. Yapmaları için uyarılırlar. Üstteki ruhlar 10-20 kişilik guruplar halinde ekiplerin tekâmüllerini en başarılı bir şekilde yürütebilmesi için eğitirler. Kesinlikle zorlama olmaz ama mutlaka öğrenci ikna edilir. İnat edip ikna olmazsa hiç zorlanmadan çok uzun zamanlar öğrenci kendiliğinden razı olana kadar beklenir ve ara ara uyarılır. Sonunda öğrenci bir şey yapmamaktan sıkılır ve tekliflerden birini kabul eder. İnat edilmesinin asıl sebebi dünya hayatının zor olmasıdır. Kimse can atarak dünyada bedenlenmeye razı olmaz. Elbette tekâmülün değerine varmış olanlar dünya hayatlarını bir an önce bitirmek için sabırsızlanır ve dünyanın zorluklarına gönüllü razı olurlar.

 

 

 

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.